2011. április 4., hétfő

Somogyváry Gyula: És Mihály harcolt... - Jelenlegi ára: 2 445 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! És Mihály harcolt... A könyv listaára: 2980 Ft. Leírás:
Somogyvári Gyula önéletrajzi elemekre épülő trilógiájának záró kötete az első világháború hadszínterén, az olasz fronton játszódik. A szerző minuciózus pontossággal írja le a hadi eseményeket, a frontvonalak állását. A magyar katonák a poklok-poklát élik át a harcmezőkön, embertelen körülmények között harcolnak, és pihenésképpen a sziklafalakon vájt, ún. kavernákban húzódnak meg. 1918-at írunk, és ekkor már repülőgépekről dobálják a katonákat parancsmegtagadásra fölszólító - röpcédulákat. Fűzfa gondolatai egyre gyakrabban járnak horvát menyasszonyánál, Borikánál, aki azonban a háborús események miatt egyre kevesebbet hallat magáról. Fűzfa szabadságot kap, hazatérhet, de itthon spanyolnáthában megbetegszik. Élet és halál között vergődik, ám édesanyja odaadó szeretettel ápolja, amikor pedig fölépül, végre meglátogathatja Borikát. A horvát zenetanár lánya elkeseredetten beszél arról, hogy a szerb-horvát ellentétek okán, magyar vőlegénye miatt hátrányos helyzetbe került. Eközben a front összeomlik, és a fáradt, rongyos bakák hazatérnek Magyarországra. Itthon a Károlyi-kormány van hatalmon, ám egyre inkább fenyegető veszéllyé válik a vörös rém, melynek frontemberei, Kun Béla, Landler Jenő, Szamuely Tibor egyre többet hallatják hangjukat, majd 1919. március 21-én kikiáltják a tanácsköztársaságot. Fűzfa régi parancsnoka, Orlay a frontharcosok közül verbuvál egy kis ellenálló csapatot, akik megpróbálnak szembeszegülni a kommunista hatalommal, ám Fűzfát a leleplezés veszélye fenyegeti, ezért menekülnie kell. Közben lelkét teljesen összetöri a hír, hogy Borika férjhez ment. Ugyanis Fűzfa halálhírét költötték, és ezért a szerelme elvesztése miatt boldogtalan lány szinte menekült a házasságba. A történet végén Horthy Miklós már szervezkedik a tanácsköztársaság megdöntésére, Fűzfa pedig egy új kapcsolatban, egy kedves lány szemében véli fölfedezni Borika tekintetét. A kiadvány legutóbb 2002-ben jelent meg. ISBN: 978-963-9676-11-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 445 Ft

Az aukció vége: 2011-04-09 09:11
. Somogyváry Gyula: És Mihály harcolt... - Jelenlegi ára: 2 445 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése